Bouwupdate januari 2022

17 januari '22

Altijd leuk, nieuws van de bouwplaats! Ondanks dat de laatste update alweer van oktober 2021 is, betekent dat niet dat er geen werk is verzet op de bouwplaats. Het schiet namelijk al lekker op met de woningen van fase 4A! Met de werkzaamheden voor fase 4B is ook al een flinke start gemaakt. 

image alt

Fase 4a - 25 woningen

In de maand februari en maart zijn er door de aannemer weer nieuwe kijkmomenten ingepland. Dit geeft kopers de gelegenheid om ook een leverancier uit te nodigen om bijvoorbeeld de vloeren of keuken te komen inmeten.

Ondanks dat de planning van de bouw voorspoedig verloopt, blijft het lastig om een exacte prognose van oplevering door te geven. Er kunnen altijd onvoorspelbare factoren zijn zoals bijvoorbeeld strenge vorst of veel regen. Zoals het er nu naar uitziet verwacht de aannemer te starten met het opleveren van de 1e woningen vanaf medio mei 2022.

Bouwnummers 298-305

De dakbedekking is aangebracht en nu wordt er gestart met het leggen van de PV-panelen. Het metselwerk is inmiddels ook klaar en de trappen zijn geplaatst. Vanaf week 2 is er gestart met het plaatsen van de binnenwanden. Daarna volgt de afbouwfase.

Bouwnummers 310-314

De dakkappen liggen erop en de trappen zijn geplaatst. In de maand januari worden ook hier de dakpannen gelegd, daarna volgt het plaatsen van de PV-panelen. Vanaf begin februari 2022 starten de werkzaamheden voor het plaatsen van de binnenwanden. Daarna volgt de afbouwfase.

Bouwnummer 315-322

In december vorig jaar is de dakbedekking afgerond en dat werd vervolgd met het leggen van de PV-panelen. Het gevelmetselwerk wordt in de aankomende tijd afgerond, maar dat is wel afhankelijk van het weer.

Bouwnummer 306-309

De 2e verdiepingsvloeren zijn gelegd en gestort. Daarna is gestart met het opbouwen van de kalkzandsteenwanden. De planning is dat alle dakkappen gelegd worden in de maand januari.

image alt

Fase 4b - 29 woningen

De voorbereidende werkzaamheden van het bouwproces verlopen volgens planning. De funderingspalen 'zitten' inmiddels allemaal al in de grond. De contouren van de woningen worden langzaam zichtbaar en er is gestart met de funderingen. Daarna worden de eerste begane grondvloeren gelegd en wordt er begonnen met het opbouwen van de kalkzandsteen wanden. De prognose voor oplevering blijft het 4e kwartaal van 2022.

  Meer nieuws
  Woningen