Bouwupdate februari 2022

17 februari '22

We hebben weer nieuws vanaf de bouwplaats! Ben je benieuwd wat er afgelopen maand aan voortgang is geboekt met de bouw van de woningen van fase 4A en 4B? Lees dan snel verder.

image alt

Fase 4a

Aan de buitkant zijn de woningen met bouwnummers 298-305 (A) voor het grootste deel klaar. De aannemer is nu voornamelijk bezig met de afbouwwerkzaamheden aan de binnenkant. Zo is alle elektra bijna overal gemonteerd en is de stukadoor gestart met het behangklaar maken van de woningen. Zodra deze laatste werkzaamheden zijn afgerond, is het afmonteren van het sanitair aan de beurt. Bij de bouwnummers 310-314 (B) worden momenteel de binnenwanden worden geplaatst, waarna de elektricien start met het aftekenen en frezen van de stroompunten. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden voor 23 februari afgerond.

Ook voor de kopers van de bouwnummers 315-322 (C) is er een mooie voortgang te melden. Bij deze woningen is het gevelmetselwerk bijna op hoogte. Altijd een bijzonder moment, want zodra dit af is, kunnen de woningen uit de steigers! In de woningen wordt de laatste hand gelegd aan het plaatsen van de binnenwanden en het aftekenen van de stroomvoorzieningen. Tot slot zijn bij de bouwnummers 306-309 (D1 en D2) de dakkappen en de trappen geplaatst. Hierna staat de plaatsing van de dakpannen en de pv-panelen op het programma. Eind maart worden de binnenwanden geplaatst.

Huisnummerplaatjes

Het is gebleken, dat kopers van nieuwbouwwoningen graag zelf een eigen huisnummerplaatje willen regelen. Daarom heeft aannemer Ballast Nedam Zuid besloten de standaard huisnummers los te leveren. Deze worden dus niet op de woningen gemonteerd.

image alt

Fase 4b

Met de woningen van fase 4b verloopt ook alles nog volgens de planning. Bij bouwnummers 327-331 (A), 323-328 en 332-339 (C1 en C2) zijn de contouren van de woningen zelfs al zichtbaar! De funderingen zijn gelegd en de aannemer is nu bezig met het leggen van de beganegrondvloeren. Daarna wordt de begane grond met behulp van de kalkzandsteen elementen opgebouwd. Deze zijn al op de bouwplaats aanwezig.

Voor de bouwnummers 339-342 (B) wordt de wapening voor de fundering gevlochten. Volgende stap is het zetten van de bekisting, zodat daarna ook voor deze bouwnummers de fundering kan worden gestort. Bij de laatste bouwnummers, 343-347 zijn nog geen bouwwerkzaamheden zichtbaar, behalve een berg grond op de percelen. Zodra hier voortgang is geboekt, brengen we je weer met een volgende bouwupdate op de hoogte.

  Contact
  Meer nieuws